Goede voornemens

2019 is al een aantal weken van start. De goede voornemens zijn bepaald (en misschien alweer in de prullenmand beland). Wij hebben ook een aantal goede voornemens voor dit jaar en die delen we graag.

Pensioencommunicatie

Onze bedrijfsnaam is Bureau Bewust Verzekerd. Het kan je dan vast niet verbazen dat ons voornemen is om werknemers (nog meer) pensioenbewust maken. Dit kan op verschillende manieren (bijvoorbeeld d.m.v. een presentatie of quiz). Onze voorkeur gaat uit naar een individueel gesprek. In zo een gesprek lichten we toe wat er door de werkgever en vanuit de overheid geregeld is. Maar ook wat de werknemer zelf kan regelen voor een goed pensioen. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan het portaal van de verzekeraar en mijnpensioenoverzicht.nl. Uit onderzoek blijkt dat werknemers door een persoonlijk gesprek beter op de hoogte zijn van wat er voor ze geregeld is. Daardoor komen ze niet voor onverwachte verrassingen te staan. En niet geheel onbelangrijk: werknemers met inzicht in hun pensioenregeling hebben meer waardering voor hun werkgever. Niet geheel onbelangrijk met de huidige krapte op de arbeidsmarkt.

Goede bescherming bij ziekte van werknemers

Een ander goed voornemen is dat iedere werkgever goed beschermt is bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van zijn werknemers. We zien nog te vaak dat werkgevers geen verzuimverzekering hebben afgesloten. Waarbij wij ons afvragen wat er gebeurt met het bedrijf als werknemers voor lange tijd ziek worden? De loondoorbetalingsplicht is twee jaar en kan grote gevolgen hebben voor de liquide middelen van de organisatie. Ook zien wij gelukkig veel werkgevers die een verzekering hebben gesloten, maar dat zij vervolgens provisie betalen aan de huidige adviseur. De provisie staat niet vermeld op de polis, dus de meeste werkgevers weten dit niet. Wij werken altijd op declaratiebasis. Vaak levert het overzetten van een provisiebasis naar declaratiebasis een behoorlijke jaarlijkse besparing op.

Actualiteiten

Daarnaast volgen de veranderingen elkaar op. Ook dit jaar zullen wij met enige regelmaat een nieuwsbrief uitsturen om je op de hoogte te houden over deze ontwikkelingen. De eerstvolgende nieuwsbrief staat in het teken van de wijzigingen bij de loondoorbetaling bij ziekte voor kleine MKB-bedrijven per 1 januari 2020.

Natuurlijk zijn wij erg benieuwd wat jouw zakelijke voornemens zijn en wat wij hierin kunnen betekenen.

Wij wensen jullie een fantastisch 2019!